منصور مرادی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به اینکه دولت در نظر دارد در بودجه سال 98 دلار را 8 هزار تومان در نظر بگیرد، اظهار داشت: سال قبل مبنای دلار در بودجه 3 هزار و 500 تومان بود اما جهانگیری در یک تصمیم گیری ناگهانی و بدون هیچ کار کارشناسی دلار را به 4 هزار و 200 تومان افزایش داد، سال آینده هم که می خواهند دلاری 8 هزار تومان شود، مبنایی ندارد و مشخص نیست چگونه می خواهند بازار را مدیریت کنند.
دلار 4 هزار و 200 تومان منطقی است
عضو کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات مجلس تاکید کرد: سال آینده وضعیت کشور بدتر از سال جاری خواهد بود با این حساب نرخ منطقی دلار باید در حدود 4 هزار و 200 تومان باشد، با این نرخ می توان بازار آزاد را مدیریت کرد، اما با دلار 8 هزارتومان مدیریت بازار از دست دولت خارج می شود.
نماینده مردم مریوان و سروآباد در مجلس دهم شورای اسلامی در خصوص فروش روزانه نفت به میزان یک میلیون بشکه در سال 98، بیان داشت: دولت در نظر دارد با افزایش قیمت نفت، کاهی فروش نفت را جبران کند، اما موضوع این است که با ذخیره نفتی چه برنامه ای دارد، آیا به دنبال سرمایه گذاری است یا اهداف دیگری را دنبال می کند.
دولت با افزایش نرخ دلار کمبود بودجه را جبران می کند
وی گفت: دولت می خواهد وابستگی درآمد کشور به نفت را کاهش دهد اما باید برای آن برنامه ریزی کند، چرا که زیر ساخت های لازم برای جایگزینی منابع درآمدهای دیگر وجود ندارد، دولت در نظر دارد با افزایش نرخ دلار کمبود بودجه را جبران کند، که کار اشتباهی است.
![]() |
مرادی در ادامه گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت، در خصوص سایر درآمد های کشور اظهار داشت: دولت هنوز نتوانسته زیر ساخت های کشور را در بخش گردشگری، توریست، معادن فراهم کند ما می توانیم درآمد صادراتی از محصولات کشاورزی داشته باشیم اما تا زمانی که زیرساخت های توسعه کشاورزی فراهم نشود نمی توان صادرات داشت.
![]() |
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه یک سوم درآمد کشور از فروش نفت و یک سوم از مالیات تامین می شود، گفت: باید باقی درآمد مورد نیاز کشور را از روش های غیر نفتی و غیر مالیاتی فراهم کرد، در سال 97 افزایش اسناد خزانه و اوراق مشارکت را داشتیم که در واقعآینده فروشی می شود.
پزشکان مالیات نمی دهند
وی افزود: اگر درآمد نفتی را به سرمایه مولد تبدیل کنیم اتفاق خوبی است اما در کل با کاهش درآمد نفتی و افزایش در آمد مالیاتی به قشر کارمند فشار بیشتری وارد می شود چرا که افراد پردرآمد از زیر بار پرداخت مالیات فرار می کند، طبق آخرین آماد اعلام تنها 30 درصد پزشکان مالیات می دهند در حالی که از بخش مالیاتی پزشکان 700 میلیارد تومان باید کسب درآمد شود.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات مجلس عنوان کرد: خیلی نمی توان بر درآمدهای مالیاتی حساب باز کرد، متاسفانه در سال جاری حقوق بالای 5 میلیون افزایش پیدا نکرد اما هزینه هایشان دو برابر شد و باید سال آینده برای جبران تورم افزایش حقوق ها رقم بخورد.
بیشتر بخوانید
دولت با بودجه ای منطقی می تواند سال ۹۸ را پشت سر بگذارد
ادغام سه سناریو برای بودجه ریزی سال ۹۸
هزینه های کشور در بودجه 98 کاهش یابد/
پایان پیام